Administrar

a la punta dels dits

"meme"

exist | 11 Maig, 2007 01:29

 n'Octubrina m'ha passat el "meme" (El llibre esta escrit en castellà, aquí he traduït el segon paragraf, així hi tot vos adjunt el text original, per si he errat molt)

Com arribem a comprendre l'art? Poc és encara el que sabem per a respondre a aquesta pregunta. En els últims vint anys, més o menys, hi ha hagut una èmfasi cognitiva dominant en la psicologia de l'art i s'han realitzat una sèrie d'estudis de les habilitats cognitives relacionades amb les arts. Al llarg de les pàgines següents es reparteixen diversos indicadors del meu deute amb aquesta tradició, i hi ha una continuïtat d'actitud evident, per la qual em sento agraït. Però, evidentment, la gratitud no exclou l'oposició. En general, no em sembla que l'èmfasi cognitiu hagi arribat massa lluny, en primer lloc a causa d'alguns supòsits restrictius i no analitzats sobre la cognició i sobre què significa comprendre l'art. Una de les meves premisses és que, si hem de parlar de com s'arriba a comprendre l'art, ha d'haver en aquest alguna cosa important que comprendre. Aquest supòsit no sempre s'ha compartit en el corrent dominant de la psicologia de l'art.

Michael J. Parsons. Cómo entendemos el arte (Una perspectiva cognitivo-evolutiva de la experiencia estética). Ed. Paidós. 

Per no ser jo qui trenca el joc, passo el "meme" a ne's FrIkI i a na Nebula

¿Como llegamos a comprender el arte? Poco es aún lo que sabemos para responder a esta pergunta. En los últimos veinte años, más o menos, ha habido un énfasis cognitivo dominante en la psicología del arte y se ha realizado una serie de estudios de las habilidades cognitivas relacionadas con las artes. A lo largo de las páginas siguientes se reparten diversos indicadores de mi deuda con esta tradición, y hay una continuidad de actitud evidente, por la que me siento agradecido. Pero, evidentemente, la gratitud no excluye la disensión. En general, no me parece que el énfasis cognitivo haya llegado demasiado lejos, en primer lugar debido a algunos supuestos restrictivos y no analizados sobre la cognición y sobre qué significa comprender el arte. Una de mis premisas es que, si tenemos que hablar de como se llega a comprender el arte, tiene que haber en éste algo importante que comprender. Este supuesto no siempre se ha compartido en la corriente dominante de la psicología del arte.

Comentaris

  1. de memes va sa cosa

    Be ido si tens juguera...jugarem

    nebula | 12/05/2007, 00:40
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS